Jacco & Jacobs Metalcursus

Date: Wednesday 13 April 2016
Time: 21:00
Damage: -
Location: Neushoorn Café, Leeuwarden
Bommen en Granaten nog aan toe wat een goed nieuws! Op veler verzoek komt de INSTAPCURSUS HEAVY METAL van journalist Jacob Haagsma en metalhead Jacco de Boer naar het Neushoorn Café. Met als special guests de friese Thrash Metal Band GRAVEROT!
Aan het eind van de avond weet je Death en Black Metal uit elkaar te houden, zing je luidkeels mee met Slayer, kan je zelf een Black Metal hoes maken,, kan je grunten, vier bier tegelijk drinken met andere metalheads een bööm opzetten over gitaarsolo's en is je haar ineens een stuk langer!.

Jacob en Jacco, beide ervaringsdeskundigen, zijn in de archieven gedoken en vertellen het verhaal van METAL aan de hand van beeld, geluid en gebaar. Natuurlijk met assistentie van de band GRAVEROT.
Jacob doet dit natuurlijk vanuit zijn grote expertise als nationaal vermaard muziekjournalist. Plus hij heeft een moeilijke bril op, dus dat maakt het allemaal nog geloofwaardiger. Hij duikt tot ver in het verleden om de wortels van metal bloot te leggen. En hij kan het allemaal weten, want is in een gevorderde levensfase beland.

Het tweede gedeelte van de cursus wordt gegeven door Jacco, die al sinds zijn puberjaren metalfan is. Desondanks heeft hij toch een lieve vrouw en twee kinderen, en gelukkige jaren in de liefde gekend met andere vrouwen. Hij zal uitweiden over de extreme varianten van metal die in de jaren 80 begonnen en nu nog steeds in het rond bulderen en briesen.

Graverot is een niet te stoppen thrashmetalmachine uit Friesland, drie heren, 1 dame, lawaai voor tien. Zij zullen het cursusmateriaal ondersteunen met live muziek en 'm ook uit eigen oeuvre flink van jetje geven.
Aan het eind van de cursus volgt een heuse overhoring en daarmee zijn KEIHARDE prijzen te winnen, waaronder 1 x 2 tickets voor INTO THE GRAVE! Iedereen kan meedoen, önervaren en ervaren metalheads, allemaal welköm, dus grijp je al je 666 kansen! \m/ \m/

Zaal: Café
Gratis entree

Neushoorn Café
Ruiterskwartier 41
8911 BP
Leeuwarden